Een van de twee fokstations van de Friese hoender club (waarover binnenkort meer komt bij Friese hoenders algemeen), is het Bosk fan Ypey in Tytsjerk. In dit fraai aangelegde park staat een prachtige volière met daarin alle kleurslagen grote Friese hoenders. Een erg leuk uitstapje voor in het weekend en een mooie kans om alle kleuren Friese hoenders bij elkaar te zien.

Afgelopen weekend was ik er ook weer eens op bezoek om te kijken hoe de kippen er bij liepen. In het zonnetje van zondag lieten de kippen zich van hun beste kant zien aan het publiek, samen met de pronkende pauwhaan die het voorjaar ook in de bol had.

Bij het bosk kunt u trouwens ook broedeieren van de grote Friese hoenders kopen. Met name de tomen van de witte, zwart &blauw, goudpel, zwartbont, koekoek en zandgeel hebben een prima kwaliteit.
Meer weten? Stuur een mailtje naar ondergetekende, contactgegevens vindt u onder het kopje “contact”.

Harm Jan
Witte Friese hoenders YpeyPauwhaan Ypey